Skip to main content

Startblok Elzenhagen viert bevrijding in A’DAM toren. De bijeenkomst stond in het teken van familie. Alle genodigde uit Noord konden een familiegerecht mee nemen zodat wij van elkaars ‘tradities’ konden proeven. Het hoofdgerecht brachten de genodigde zelf mee en het voor- en nagerecht werd aangevuld door de organisatie.

Geschreven door Hafsa Ahmed

Lunchen op de 16e verdieping

De tafels waren prachtig opgedekt alsof je ging lunchen in een kasteel. Meteen bij binnenkomst kreeg ik een warm huiselijk gevoel met een adembenemend uitzicht vanaf de 16de verdieping over ‘t IJ.

De middag begon met een introductie door Chris Keulemans, kunstdirecteur van het Tolhuistuin. Na een heerlijke aspergesoep kregen alle bewoners uit Noord de kans om hun familie gerechten met elkaar te delen. Er was een overvloed aan heerlijk eten uit alle gebieden en landen over de hele wereld! Natuurlijk waren na afloop alle pannen, potten, bakjes en borden leeg en onze magen gevuld.

Interview met Pauline Goedhart

Ik heb tussen alle gezelligheid de mogelijkheid gekregen om Pauline Goedhart een aantal vragen te stellen, brandmanager van de A’DAM toren en de organisator van dit event. ‘Wat onze drijfveer is? Wij zitten met de A’DAM toren in het stadsdeel Noord waar veel mensen wonen met verschillende achtergronden. Ik hoop dat er vanmiddag nieuwe contacten en vriendschappen ontstaan.’

Lava Cake met het nummer FREEDOM

Tot slot kan ik natuurlijk het nagerecht niet achterwege laten: lava cake met meloen ijs met achtergrondmuziek van een bijzonder optreden van de dames van de A’dam Music School die zij afsloten met het nummer FREEDOM.

Een indruk van de middag!