Skip to main content

Het einde van het eerste jaar

Het einde van het eerste jaar van Startblok Elzenhagen staat voor de deur. Het einde van het eerste jaar van het zelfbeheerteam van Renato. Het einde van het eerste jaar waarin Ali het taalcafe opzetten. Het einde van het eerste jaar waarin we ons eerste festival hebben georganiseerd. Het einde van het eerste jaar waarin er een gangen-toernooi is georganiseerd, waarin twee bands zich hebben gevormd, vriendschappen zijn gesloten, commissies zijn ontstaan, vele dinertjes, koffies en sigaretten zijn gedeeld.

Het einde van een nieuw begin

Het einde van het eerste jaar van Startblok Elzenhagen. Het jaar dat we Femke Halsema hebben mogen ontvangen, lange zomeravonden achter de rug hebben met kletssessies tot diep in de nacht. De bewonersvereniging organiseerde bezoekjes naar musea, voetbaltoernooien, academies waar je kon leren over Syrië en Eritrea en nog veel meer. Het einde van een nieuw begin. En het begin van een nieuw einde! Het tweede jaar voor de bewoners van Startblok Elzenhagen staat voor de deur.

Hoe gaat 2020 eruit zien?

De eerste stap is genomen, de tweede stap dient zich aan. Hoe gaat 2020 eruit zien? Komt er een tweede festival? Moestuinen, yogalessen, een gratis weggeefwinkel, of griezelige, absurde Halloween-feestjes zoals bij onze grote zus Startblok Riekerhaven? Niets staat nog vast en alles is mogelijk! Eerst nog het overgangsritueel op 31 december naar ons volgende jaar 2020. Er komt een groot dansfeest in de Noordpool, de gemeenschappelijke ruimte van Startblok Elzenhagen om dit jaar vrolijk en samen af te sluiten. Dat moment, dat de ene na de andere knal de stilte verscheurt. De zon heeft plaats gemaakt voor de maan en de sterren. Nog even voordat een heel nieuw jaar van start gaat!