Skip to main content

We stellen je graag voor aan Nick! Hij is 26 jaar, humoristisch, heeft een groen hart een passie om fast fashion te veranderen in duurzamere opties. Hij is geboren in het oosten van het land, heeft Productdesign en Fashion & Textile Technologies gestudeerd in Arnhem en is momenteel visual merchandiser bij Diesel in Amsterdam. En bewoner van Startblok! Zijn studio staat vol met groene gezellige planten, een bureau en waar er maar plaats is kisten en dozen vol met stoffen, linten en naaispullen. Nick heeft sinds 2,5 jaar zijn eigen label Studio NickLankveld. Daarom willen we dat je met Nick kennismaakt!

Zijn passie en eigen label “Studio NickLankveld”

Hij maakt tassen in alle kleuren die je maar kunt bedenken. “Ik maak zelf collecties van kleuren die ik mooi vind, deze gebruik ik vooral als voorbeeld. Iedere tas die ik maak gaat in overleg met de persoon waarvoor de tas is.” Het zijn minimalistische, tijdloze tassen waar nergens een naad of stiksel te zien is. “Ik streef er naar om zo milieuvriendelijk te zijn” zegt Nick. “Ik heb gekozen voor polyester, dan denk je niet per se aan duurzaamheid maar ik geloof dat durability een groot en belangrijk onderdeel is van duurzaamheid. De stof is slijtvast en gaat dus erg lang mee. Daarnaast is het belangrijk dat je de tas onder de 30 graden wast zodat er geen microplastic vrij komen. Hoe hij deze stof heeft ontdekt? Door zijn opleiding.

Hoe het is begonnen

“Bij de opleiding Fashion & Textile Technologies kregen we de opdracht om een tas te maken. Toen had ik deze tas gemaakt en aan een goed vriendinnetje van mij gegeven. Vrienden van haar zagen deze tas en wilden er ook graag eentje. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn beste vriendin labels met Studionicklankveld erop. Toen ben ik gestart! Zo is het begonnen.” Zegt Nick glimlachend.

Startblok markt

“Misschien is het leuk om een Startblok markt te organiseren?” zegt Nick plots. Startblok Elzenhagen telt 540 jongeren, het kan niet anders dat er meer mensen zullen zijn die een ambacht beheersen of kleine ondernemingen hebben. “Op deze manier kunnen we elkaar helpen en inspireren in professionele ontwikkeling”, zegt Nick. Daarnaast wil hij graag een workshop geven, misschien in samenwerking met Modestraat op Buikslotermeerplein. Hij heeft zoveel rest stof over. Hier kunnen honderden mooie kussens van worden gemaakt. “Deze reststof wordt dan geen afval, maar een mooi nieuw product.” Hou allemaal de Startblok Elzenhagen Facebook-pagina in de gaten voor deze workshop.

Wil je ook zo’n mooie tas? Volg studionicklangkveld op Instagram en stuur hem een berichtje.