Skip to main content

De zomer. Waar is het fijner nostalgisch over doen dan over de zomer? Voeten in het gras, een boek lezen in de zon. Aardbeien eten, witte wijn drinken, barbecueën. We delen hier een collage foto’s als terugblik op de drie voorbije zomermaanden op Startblok Elzenhagen. Want, ‘t is weer voorbij.

Geschreven door Adinda van Kranendonk

‘Zwemmen?’

Het is bloedheet, misschien wel 33 graden. Ik app Lisa, “zwemmen?”. Kort hierna ontvang ik een locatie met een pinnetje 100 meter van Startblok Elzenhagen vandaan. Lisa had hetzelfde idee. We verkoelen ons in het kanaal waar buurtkinderen van de brug afspringen en kletsende vrouwen langs komen zwemmen, alsof ze een ‘ommetje’ maken.

Lange zwoele zomeravonden 

‘Ik vind het zo gezellig dat je ‘savonds muziek hoort, zo van die boem-boem’ verteld Merith met een grote lach op haar gezicht. Merith is een betrokken buurvrouw van Startblok Elzenhagen. Ze woont aan de dijk, 100 meter van ons vandaan. De gezamenlijke dakterrassen waren de afgelopen maanden regelmatig gevuld met kletsende bewoners. Ook waren er meerdere bbq successen. Zo organiseerde Mo, een gangmaker van Startblok Elzenhagen een bbq die deze mooie foto opleverden. Wat niet Het Laatste Avondmaal van Da Vinci was, maar hier wel op leek.

Stralend Startblok Festival 

Een mooiere afsluiting van de zomer had er niet kunnen zijn. Het Festival Community Blockparty dat op 7 september in het binnengebied van Blok 5 plaats vondt was magisch! Het was een stralende dag vol vrolijke mensen, heerlijke muziek, startblok talenten, verrukkelijke hapjes en bijzondere ontmoetingen tussen bezoekers. ‘Op naar de volgende!’ zei Renato, nog op de avond zelf.

Bekijk hier een selectie van leuke zomer foto’s. Kan je er geen genoeg van krijgen? Kijk voor meer op onze Instagram en Facebookpagina.