Skip to main content

“Ik hoop dat bewoners straks echt onderdeel zijn van Amsterdam-Noord.”

Op 18 juli vierden wij samen met omwonenden van Startblok Elzenhagen de start van de bouw. Aannemer Jan Snel en het ontwikkelteam van de Key en Eigen Haard gaven aan hen een rondleiding en vertelden alles over het Startblok-concept. Startblok Elzenhagen bestaat straks uit ‘modulaire eenheden’. Dit zijn woningen die je stuk voor stuk kunt opbouwen en verplaatsen. Eén van deze woningen is inmiddels in elkaar gezet en werd voor de rondleiding op de vrachtwagen naar Elzenhagen gebracht.

Buurtbewoonster Carla knipt het lint door van de eerste woning.

Carla is buurtbewoonster en zit al meer dan een jaar in het Startblok Elzenhagen panel. Zij knipte het lintje door van deze allereerste woning.

‘Tijdens de informatiebijeenkomst vorig jaar, kregen we de mogelijkheid om ons op te geven voor het panel en mee te denken met de ontwikkeling van Startblok Elzenhagen,’ vertelt Carla. ‘Het project komt in mijn achtertuin. Vanaf de flat waar ik woon kunnen we het terrein goed zien, dus ik ben natuurlijk benieuwd wat er komt en hoe dat gedaan wordt. Ik vind het belangrijk om mee te praten over het behoud van het groen en veiligheid. Ik ben benieuwd hoe jongeren straks gaan mengen met ouderen in de buurt. Het is nu allemaal theorie. Hoe het straks echt wordt, moeten we nog afwachten. Ik hoop dat de bewoners van Startblok Elzenhagen straks echt onderdeel zijn van Amsterdam-Noord.’

De rondleiding werd afgesloten met een borrel in de bouwkeet. Hier maakten bezoekers kennis met projectcoördinator Renato Tuur. Op het Startblok beheren de bewoners straks zelf hun woonomgeving. Ze zorgen bijvoorbeeld voor onderhoud, administratie en communicatie. Renato stuurt straks het zelfbeheerteam aan en monitort de ontwikkeling van de community.

Renato verwelkomt omwonenden in de bouwkeet.

‘Ik vind het belangrijk dat Startblok straks geen drop wordt, maar ook samen met de buurt dingen doet. Ik hoop dat de buurt de jongeren van Startblok ook vooruit wil helpen. Daar wil ik mij echt voor inzetten. Ik hoop dat omwonenden dat vandaag hebben meegenomen en dat ze mij weten te vinden als ze iets samen willen doen of bespreken. Ik ben hier straks heel veel aanwezig. Ik word een soort Startblok-burgemeester,’ sluit hij enthousiast af.

Een indruk van de middag!