Zelfbeheerders

Het Startblok wordt beheerd door haar eigen bewoners. In totaal is zo’n 10% van de bewoners betrokken bij het zelfbeheren van het Startblok!

Sociaal Beheer

Gangmakers

Per gang worden er een of twee gangmakers aangesteld. Deze bewoners zorgen per woongroep niet alleen voor handhaving van het huishoudelijk reglement, maar vooral ook voor gezelligheid en de sociale samenhang in de groep! De gangmakers ontvangen hiervoor een maandelijkse huurkorting. Ze worden aangestuurd door de projectmakers.

Projectmakers

Vijf bewoners van het Startblok zijn projectmaker, zij verzorgen het algehele sociale beheer. De projectmakers sturen de gangmakers aan en houden zich bezig met de hygiëne, veiligheid en leefbaarheid van het project. Daarbij staat het creëren van sociale samenhang voorop! Samen met het algemeen beheer vormen de projectmakers het beheerteam en regelen zij de dagelijkse gang van zaken in het Startblok.

Algemeen Beheer

Beheerder huurzaken

De beheerder huurzaken is verantwoordelijk voor de huuradministratie en de motivatie- en selectieprocedure van nieuwe bewoners. Bij hem of haar kun je terecht voor het tekenen van je huurcontract, het opzeggen of onderverhuren van je woning of bijvoorbeeld je inschrijving op de wachtlijst.

Technisch beheerder

De technisch beheerder is verantwoordelijk voor het coördineren en signaleren van al het onderhoud op het terrein en in de woongroepen. Onderhoudsverzoeken die bewoners doorgeven, worden opgepakt door de technisch beheerder en doorgezet naar het klusteam of naar De Key. Voor de uitvoering van kleine onderhoudsklussen stuurt deze beheerder een klusteam aan dat uit bewoners bestaat.

Community Developer

Er is één beheerder maatschappelijke invulling, oftewel de community developer. Deze beheerder ondersteunt de Bewonersvereniging. En houdt zich bezig met de diversiteit en de sociale cohesie van Startblok. Daarnaast onderhoudt deze beheerder contacten met derden, zoals onze buren.

PR en Communicatie

Startblok heeft één beheerder PR en communicatie. Deze verzorgt de communicatie per e-mail, nieuwsbrief en social media voor Startblok Elzenhagen. Als je een e-mail krijgt, dan is het waarschijnlijk van deze beheerder. Daarnaast beantwoordt hij of zij ook zo veel mogelijk jullie vragen.

Milon

Projectmaker

Wie is Milon?

Milon, 24 jaar, geadopteerd uit China. Ze is opgegroeid in Woerden. Ze heeft psychologie gestudeerd in Leiden en heeft de premaster International Development Studies aan de UvA afgerond. Haar droom is om bij een NGO te komen te werken, een NGO met projecten voor kinderen. Ze houdt van dansen en is gek op reizen. Waar precies? De hele wereld! Daarnaast is ze gek op koken en kan ze dit ook nog eens erg goed.

Wat doe je precies als zelfbeheerder Projectmaker?
Ik doe sinds kort de administratieve coördinerende kant van de projectmakers. Daarnaast ben ik samen met Ali begonnen aan de, hoe wij het noemen; hall developement. We gaan ons richten op hoe het gaat in de gangen van Startblok. Samen met de gangmakers zijn we bezig om activiteiten te organiseren waarin gangen elkaar leren kennen. Zo is er binnenkort een burenborrel! Daarnaast hebben we als doel dat de sfeer in de gangen behouden en of verbeterd wordt. Tot slot draai ik spreekuren op kantoor en heb ik elke week projectmakers vergadering.

Waar gaat je hart sneller van kloppen als je aan Startblok Elzenhagen denkt?
Ik zie startblok Elzenhagen als een verbindingsplek voor starters en statushouders. Een plek waar we elkaar kunnen helpen en samenkomen. Het zelfbeheer team, waar ik onderdeel van ben, heeft dit ook als doel: een gemeenschap bouwen waar iedereen zich thuis voelt en kan ontwikkelen en groeien.

Waarvoor kunnen jouw buren bij jou terecht?
Voor kopjes thee, een hart dat moet worden gelucht en natuurlijk om samen te koken.

Wat kunnen je buren voor jou betekenen?
Gezelligheid! Ik vind het leuk om andere culturen te leren kennen en van andere culturen te proeven.

Adinda

Communicatie & PR

Wie is Adinda?

Adinda, visueel antropologe en gek op tahin, heeft korte films gemaakt voor o.a. ‘Stop Wapenhandel’ en geeft lessen op middelbare scholen over ‘het andere perspectief’. Daarnaast heeft ze een film gemaakt over het dagelijks leven in Palestina. “De uitbundigheid en spontaniteit, dat is zo mooi aan de Palestijnen: behemisch, je zorgen laten gaan, leven in het nu, dat gevoel.” Met een groepje vrienden heeft ze “Ontmoet Palestina” opgezet, een reisorganisatie die groepsreizen organiseert naar Palestina om deze ervaring met iedereen te kunnen delen. Hierna is Adinda aan de slag gegaan voor Startblok Elzenhagen als zelfbeheerder communicatie & PR.

Wat doe je precies als zelfbeheerder communicatie & PR?

Misschien heb je mij al eens ‘ontmoet’ of gesproken via email of facebook en heb ik je vragen beantwoord op een van de social media kanalen van Elzenhagen? Als zelfbeheerder communicatie & PR verzorg ik ga de communicatie per e-mail, mogelijke toekomstige dagkrant of nieuwsbrief, en sociale media kanalen. Daarnaast zal ik werken aan de naamsbekendheid en relaties met externe partijen, zoals onze buren in Amsterdam Noord of Vluchtelingenwerk.

Waar gaat je hart sneller van kloppen als je aan Startblok Elzenhagen denkt?

Van het idee dat we samen onze woonomgeving zelf vormgeven en beheren ga ik stuiteren! Ik vind het onwijs om te zien wat deze diverse groep samen organiseert en tot nu toe heeft neergezet.

Waarvoor kunnen jouw buren bij je terecht?

Heb je een leuk idee voor een column, verhaal, dagkrant of film? Vind je schrijven leuk, fotograferen, monteren van filmpjes of ben je een grammatica dictator? Schrijf, bel, sms of stuur een postduif. Maar buiten deze positie hoop ik een fijne buur te worden waar je terecht kunt met een stomme mop, een bekertje suiker of pompoen soep.

Yanay

Projectmaker

Maak kennis met Yanay

Yanay, onze komiek en filosoof, 23 jaar en master student Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Yanay speelt basketbal, zingt graag en houd ervan om sociaal te zijn. Aan haar aanstekelijke lach en grapjes raak je snel verslaafd. Daarnaast is ze nu een jaar zelfbeheerder Projectmaker bij Startblok Elzenhagen.

Wat doe je precies als Zelfbeheerder Projectmaker?
Als zelfbeheerder zorg ik voor de veiligheid en leefbaarheid binnen het project. Samen met de andere projectmakers sturen wij de gangmakers aan. Daarbij staat het creëren van sociale samenhang voorop!

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen als je aan Startblok Elzenhagen denkt?
Als ik denk aan alle verschillende en leuke mensen die in Startblok Elzenhagen wonen gaat mijn hart sneller kloppen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en samen vormen wij straks één gemeenschap. Dat is geweldig!

Wat wil jij de komende vijf jaar bereiken op het startblok?
Het liefst zou ik iedereen willen leren kennen. 540 jongeren, hoe pak ik dat aan? En daarnaast gun ik iedereen een goede start voor de rest van hun leven.

Wat kunnen jouw buren straks voor jou doen?
Mijn buren zouden mij kunnen helpen om een andere blik op bepaalde onderwerpen te geven. Ik denk dat we veel van elkaars levensverhaal en enthousiasme over verschillende onderwerpen kunnen leren.

Waar kunnen jouw buren voor bij jou terecht?
Ik probeer mijn buren zo goed als ik kan te helpen. Jullie kunnen mij altijd alles vragen. Naast zelfbeheerder ben ik ook gewoon je buurvrouw. Voor vriendschap kunnen mijn buren altijd bij mij terecht!

Kim

Duurzaamheid/energiecoach

Maak kennis met Kim

Kim, 26 jaar oud, houdt van dingen uitzoeken en is super technisch. Ze heeft de University College, met kustgeschiedenis en scheikunde gevolgd in Middelburg en de master Conservation Science in Zweden afgerond. Haar onderzoek ging over verschillende teersoorten. Nu werkt ze bij Helicon Conservation Support, als consultant klimaat en luchtkwaliteit. Ze monitort in musea over het juiste klimaat. Maar geeft ook advies van restoratie van monumenten.

Wat ga je doen op Startblok Elzenhagen?
Ik zal als duurzaamheid/energiecoach aan de slag gaan. Ik begin de aankomende weken met hoe de systemen hier werken. Daarna zal ik advies geven aan de bewoners hoe zij hiermee om moeten gaan. Als bewoners vragen hebben kunnen ze altijd op mij af stappen en dan zal ik kijken of ik hulp kan bieden. Daarnaast wil ik graag gaan samenwerken met de groencommissie.

Samen werken aan onze toekomst
Duurzaamheid is een erg belangrijk thema geworden. Alles wat we doen laat een voetprint achter. Het zou mooi zijn als we dat naar beneden kunnen halen door kleine aanpassingen aan ons gedrag en gebouwen. Vanuit een duurzaam en circulair perspectief zijn onze blokken tot stand gekomen.

Waar gaat je hart sneller van kloppen als je aan Startblok Elzenhagen denkt?
Als ik aan mijn buren denk, de verschillende culturen, tradities. Er woont zo’n leuke diverse groep mensen hier! Daarnaast voel mij er welkom hier. Zo heeft mijn buurman al altijd zijn deur open.

Amina

Projectmaker

Wie is Amina?
Amina is een nieuwe aanwinst in het zelfbeheerteam. Ze is vrolijk, opgewekt en gek op voeding, eten en het koken ervan. Ze is 23 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Ze werkt sinds kort als projectmaker bij Startblok Elzenhagen en studeert voeding en diëtetiek aan de HvA. Daarnaast houd ze van zingen, spelletjes dansen en veel gezelligheid!

Wat doe je precies als zelfbeheerder Projectmaker?
Samen met de andere projectmakers zorg ik ervoor dat er een fijne, leefbare en veilige sfeer heerst binnen het startblok. We sturen gangmakers aan en proberen op de hoogte te blijven van de pro’s en con’s op iemands gang. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor klachten, adviezen of gewoon een gezellig praatje.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen als je aan Startblok Elzenhagen denkt?
Het extraatje aan het “thuiskom” gevoel. Het is meer dan slechts thuiskomen. Alle verschillende mensen die er voor elkaar zijn, wat gezelligs doen en de community die we samen met al ons verschillende verhalen met elkaar vormen. Ik leer steeds meer mensen kennen en voel me steeds meer thuis.

Wat wil jij de komende vijf jaar bereiken op het startblok?
Ik hoop zo veel mogelijk mensen te leren kennen. Ook wil ik nog heel veel gaan organiseren binnen Startblok, zoals voeding en lifestyle workshops om mensen te inspireren over voeding. Dat ze net zo enthousiast worden over voeding als ik!

Wat kunnen jouw buren straks voor jou doen?
Zorgen voor een gezellige borrel! En samen onze gang leuk en gezellig maken en houden.

Waar kunnen jouw buren voor bij jou terecht?
It don’t even matter. Echt anything. Al is het omdat je je verveelt, of voor een gezellig praatje. Let’s hang! Ze kunnen bij voor alles terecht. Tenzij ik het niet weet, of niet in huis heb uiteraard.

Ties

Projectmaker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt.

Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

initiatiefnemers