Skip to main content

Zelf organiseren

Naast het zelf beheren heeft iedereen de mogelijkheid om een steentje bij te dragen, door zelf iets te organiseren. Dit kan door bijvoorbeeld zelf een activiteit, een workshop of een uitstapje te organiseren of hieraan mee te doen. Zo help je je buren weer een stapje verder. Je ontmoet nieuwe mensen, leert iets nieuws of doet iets leuks samen. Het creëren van sociale samenhang en het bouwen aan een community staan hierbij voorop.

Doe wat jij wilt doen

Bijna alles is mogelijk. Je kunt activiteiten organiseren op het gebied van sport en spel, koken en eten of film en muziek. Ook kun je workshops organiseren of een thema avond over een interessant onderwerp of een taaluitwisselingsactiviteit. Dit kan eenmalig, maar het is ook mogelijk dit vaker te doen. The sky is the limit!

Vereniging

Alle bewoners van Startblok Elzenhagen worden bij het tekenen van hun huurcontract ook meteen lid van de bewonersvereniging. In het bestuur van de vereniging zitten bewoners die dit vrijwillig als functie hebben opgepakt. Zij heeft als belangrijkste taak om bewoners die iets willen ondernemen te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld met een activiteitenplan of een financiële steun. Deze bewonersvereniging krijgt elke maand van elke bewoner €2,00 in de pot via de servicekosten. Van dit activiteiten budget kunnen zij initiatieven faciliteren.

Word bewoner