Skip to main content

Zelf beheren

Op Startblok krijg je als bewoner de mogelijkheid om je woonomgeving zelf te beheren. Ieder aspect van Startblok biedt ruimte voor inzet en initiatief van bewoners. Dit noemen wij zelfbeheer: alles wat door bewoners kan worden georganiseerd, wordt door bewoners georganiseerd.

Heft in eigen hand

Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal en het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een fijne, veilige, schone en leefbare woonplek te creëren en te houden. Hierbij staat het vormen van een community en het creëren van sociale samenhang voorop! De overige dagelijkse gang van zaken van het Startblok noemen we het algemeen beheer, bijvoorbeeld de werving en selectie van nieuwe huurders, het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en sociale media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Alle beheerders worden opgeleid en begeleid door Woonstichting De Key.

Organogram-elzenhagen

Zelf beheren zorgt ervoor dat bewoners in grote mate betrokken zijn bij het creëren van de sfeer en onderlinge samenhang op het Startblok. Daarnaast is het een flexibele werkwijze die de bewoners veel mogelijkheden biedt voor het bedenken en uitvoeren van eigen initiatieven.

Het zelfbeheer bestaat zowel uit jongeren van hier als uit statushouders. In totaal zitten straks ongeveer 55 betrokken jongeren in het zelfbeheer, die verspreid in het project wonen. Hierdoor kunnen hun buren gemakkelijk bij hen terecht.

 Zelf organiseren
Word bewoner

Word zelfbeheerder

Je kunt nu solliciteren op de onderstaande functies.